Støtt kravet til de fagorganiserte på Bekken og Strøm

Fra den 26. november er de fagorganiserte i firmaet Bekken og Strøm ute i en lovlig streik. De streiker for kravet om tariffavtale.

Vi er kjent med at bedriften trakasserer ansatte som organiserer seg. Bedriften påberoper seg en organisasjonsfrihet som de nekter sine ansatte. Samtidig hevder de at deres motvilje mot tariffavtale er av prinsipiell natur. Slik utfordrer de ikke bare de berørte forbund, men hele fagbevegelsen.

Det er et paradoks at Bekken og Strøm lever av andres tariffavtaler. Som leverandør av arbeidsklær trenger bedriften tariffavtaler andre steder som inneholder bestemmelser om arbeidsklær. Slik får firmaet sine kunder.

Ved hjelp av trusler og press har bedriften og deres advokater lykkes med å få enkelte til å melde seg ut av sin fagforening. Dette må det bli en slutt på. Tida er moden for at norsk fagbevegelse skal viser sin solidaritet.

Det er svært mange virksomheter både i offentlig og privat sektor som har avtaler om kjøp av arbeidsklær fra Bekken og Strøm. Disse avtalene bør legges på is til konflikten er løst. I den aktuelle situasjon er det etisk uforsvarlig å handle arbeidsklær hos Bekken og Strøm.

Politisk og juridisk driver ledelsen ved Bekken og Strøm med ren desinformasjon.
Saken er at de prøver å bryte flere av ILOs kjernekonvensjoner.
Nr 87: Om organisasjonsfrihet og
Nr 98: Om retten til å føre kollektive forhandlinger.
Derfor er det av stor betydning at de fagorganiserte vinner fram. Et nederlag vil kunne ramme oss alle.

Det viktige nå er å holde fast på at det er en rettighet å kunne organisere seg. Det er også helt legalt å kreve tariffavtale. Derfor sier vi:

1. Full støtte til de fagorganiserte ved Bekken og Strøm
2. Full støtte til kravet om tariffavtale
3. Nei til kjøp av klær fra Bekken og Strøm så lenge konflikten pågår

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s